Bagage verzegelen: 5x Q&A! | Zoover vakantieblog

2021-12-14 17:58:50 By : Ms. Fang Wang

Je ziet ze steeds vaker: koffers of andere reisattributen die op zomervakantie als een rups in een transparante cocon opgesloten zitten, veilig bij de baas. Maar waarom zou je je bagage laten verzegelen en hoeveel kost dat? Wij beantwoorden de vijf meest gestelde vragen!

Door uw bagage te verzegelen, blijft deze veilig. Verzegelde bagage is beschermd tegen diefstal, smokkel, barsten en beschadiging. De afdichting zorgt ervoor dat niemand in uw bagage kan komen. Het valt immers nogal op als iemand een verzegelde koffer probeert open te breken. Een leuke gedachte dus, dat als je op het vliegveld je kopje koffie drinkt of door de kofferbak naar het vliegtuig loopt, niemand tussen je spullen kan snuffelen. Daarnaast kan je koffer of tas niet openbarsten en is de kans dat je bagage beschadigd raakt een stuk kleiner.

Bij het sealen wordt een enkele of dubbele laag folie om uw koffer gewikkeld. Deze folie wordt vervolgens nog eens extra verstevigd doordat een machine deze om de koffer krimpt. Op deze manier is de bagage volledig op slot. Je hoeft niet bang te zijn dat de automaat je bagage beschadigt: het maakt je koffer hoogstens een graadje warmer. De gebruikte folie is meestal dun genoeg om nog door de koffer te kijken. Een röntgenapparaat kan ook eenvoudig de inhoud scannen. Hierdoor hoor je ze niet klagen bij de douane.

[artikel href=”http://www.zoover.nl/blog/advertorials/smart-trucs-om-overbagage-te-voorkomen/”]

De kosten voor het sealen van bagage verschillen per luchthaven. Op Schiphol betaal je €11 per stuk en €14 voor een grotere koffer of tas. Is de bagage groter dan de standaard maat (bijvoorbeeld een surfplank of fiets) dan ben je duurder uit. Hoeveel precies? Dat hangt af van het formaat.

[artikel href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/11-tips-en-tricks-voor-vliegen-met-handbagage/”]

Zelfs voor de meest gestresste persoon is er tijd om een ​​koffer te laten verzegelen: het duurt slechts een minuut. Het is helaas niet mogelijk om vooraf te reserveren, dus als je grote drukte op de luchthaven verwacht, is het aan te raden een kwartier eerder aan te komen.

[artikel href=”http://www.zoover.nl/blog/tips/lewachten-op-schiphol-zo-wordt-het-leuk/”]

Zeker wel! In sommige gevallen betaal je iets meer voor dit soort objecten, omdat de maten verschillen. De meeste 'zeehondenwinkels' verkopen ook speciale kinderwagenhoezen en rugzakhoezen. Ze beschermen ook je spullen de volgende keer. En de tijd daarna…en daarna….

Wil je meer tips van Zoover? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ook leuk om te lezen